bugün
yenile
    1. 8
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kendi kendine meme muayenesi= kkmm ayda bir kere, tercihen menstrüel döngünüzün hep aynı döneminde yapmanızı tavsiye ediyorum. kkmm'yi iki aşamada gerçekleştireceksiniz. 1) inceleme: sadece gözlemleyerek yaptığınız muayane, burada aradığınız şeyler memelerde yeni beliren asimetri, anormal büyüme, meme üzerinde çekilme, portakal kabuğu görüntüsü, meme cildinde çukurlaşma, meme başı yaralanmaları, meme başında kalınlaşma ve meme başı pozisyonlarında değişiklik. * öncelikle belden yukarınız çıplak olacak şekilde aynanın karşısına geçin. * kollarınız yanınızda sarkık dururken aynadan memelerinizi inceleyin. * kollarınızı başınızın üzerine kaldırıp aynada memelerinizi inceleyin. * ellerinizi belinize koyup aynada memelerinizi inceleyin. * elleriniz belinizdeyken öne doğru eğilirken aynada memelerinizi inceleyin. 2) fiziksel muayene * düz bir yatağa uzanın. * hangi memenizi muayene edecekseniz, o taraftaki elinizi ensenizin altına yerleştirin. * diğer elin işaret, orta ve yüzük parmaklarının ön yüzü ile meme başının çevresinden başlayarak dairesel olarak ve dışa doğru memenizi muayene edin. * koltuk altınıza doğru ilerleyin ve mutlaka koltuk altınızı da muayene edin. * diğer memeniz için tekrarlayın. -- dairesel olarak değil, yukarıdan aşağıya düz olarak da muayene edebilirsiniz fakat ben dairesel olarak incelemenizi tavsiye ediyorum. * meme başınızı hafifçe sıkarak akıntı olup olmadığını kontrol edin. ------- sağlığınız için lütfen 20li yaşlarınızdan itibaren ayda bir bu kontrolü yapın. (bkz: alıntı)
    2. 9
      +
      -entiri.verilen_downvote
      fibroadenom sayesinde meme nedir ve nasıl okşanmalıdır sorularının cevabını bulduğum, tıbben muayene olarak geçen, ancak düzenli olarak yapıldığında şayet olaya hakim değilseniz her dokunuşta "aha bi şey buldum, yüzüyor!" diye deniz altı keşfine çıkmışsınız gibi hissettiren zart zurt. senelerdir çok farklı muayene şekline denek oldum. ancak en sağlıklı olanı bana kalırsa sırt üstü uzanıp memeyi tamamen yayvan hale getirerek yapılandır. ilk kitleyi böyle fark etmiştim ben. ele bir tane gelirken, o zamanlar ultrasonla daha fazla olduğunu öğrendim. yani, akabinde mutlaka radyolojik bir muayene şart. bir de dokunduğunuz her tümseğin bir tümör vakası olduğuna inananlarla, her tümörün aslında "süt bezi" olduğuna inanan iki güruh var, lütfen ikisine de dahil olmadan kendinizi tüm objektifliğiniz ve soğukkanlılığınızla sıyırın onlardan. sonrası daha sakin ve aklı başında ilerliyor böylelikle.
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Kadınlar için önemli bir konu. Düzenli muayene, meme kanserine karşı erken teşhis ve daha çabuk tedavi şansı sunar.
    4. 14
      +
      -entiri.verilen_downvote
      senelerdir kendi kendime internetten gördüğüm şekliyle elle muayene yapardım. elime de hiç kist gelmedi bugüne kadar. geçtiğimiz yaz ayında regl öncesi hassasiyet döneminde bir mememde ağrı oluşmaya başladı, bende önemsemedim. iki ay aralıksız ağrıyınca önemsemem gerek galiba dedim ve doktora gittim. ilk doktorum eline gelen bir şey olmadığını söyledi ve tedbir amacıyla usg'ye gönderdi. usg sırası gelene kadar (bir hafta sonra) ikinci bir doktora gittim. o doktor ise eline bir şeyler geldiğini ama sıradan olabileceğini söyledi, anında usg'ye gönderdi. usg doktoru çok ayrıntılı baktığımda birkaç adet çok büyük kist gördüğünü, fakat bunların iyi huylu olduğunu, her on kadının yedisinde olduğunu ve altı aylık periyotlarla kontrole gelmem gerektiğini söyledi. ilk doktorun yönlendirdiğini usg doktoru da aynı şeyi söyledi. bundan iki ay sonra koltuk altımda şişlik hissettim. yine iki farklı doktora gittim, ikisi de yaptıkları usg sonucunda yağ bezesi olduğunu söyledi. neyse. bunları şundan anlattım: canım sözlük kadınları, kendimi bildim bileli senede bir defa genel cerrahiye sıradan kontrollere giderdim. bir sene boyunca hiç gitmedim ve sonra yaşadığım ağrının verdiği panikle doktor doktor gezdim. şu anda bu kadar panik yapmama gerek olmadığını, düzenli kontrolümü yaptırsaydım bu kadar korkmayabileceğimi fark ettim. sizlere tavsiyem senelik kontrolünüzü aksatmayın.
    5. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bundan 9 ay kadar önce miniminnacık bi sertlik hissettim mememde. Regl dönemi miydi bilmiyorum çok da önemsemedim. Sonra geçmeyince aklımız kalmasın diye doktora gitmeye karar verdim. Doktor ilk muayenede süt bezleri olabilir panikleme dedi. Usg de 2şer tane solid kitle gördüler. Koltuk altı lenflerim de şişmiş. 2. Kontrolde büyüme yok şekiller de düzgün korkma kötü bi şey değildir muhtemelen dedi. Koltukaltı lenflerimdeki şişlik bi tık korkutmuştu beni. 2 ay sonra 3. Kontrolüm var. 2. Bi doktora gidiyim dedim ama şuan gittiğim açık ara iyi bi doktor. Başka şehire gitmem gerekir. Üşendim. Gerek var mı emin de değilim. Neyse. Önemli arkadaşlar 27 yaş az değil kontrol önemli
    6. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Universite hastanelerinde yapildiginda 5 adamin ayni anda memelerinizi yogurmalariyla vuku bulan islem. En asagi 10 yildir fibroadenom kistlerini tasiyan biri olarak soylemem gerekir ki, elle muayene dogru bir baslangic olabilir ancak ultrasonla devami getirilmelidir. Her biyopsi istiyorum diyene aldanip paniklemeyin, kimileri sizi sadece denek olarak kullanmak isteyecektir. Aile bireylerimin meme kanserine yakalanip hala tedavi gordukleri tecrubelerini de hesaba katarsak, edindigimiz bilgiye gore, biyopsi islemini sadece isin ehli yapmaliymis. Bazen kotu huylu hucreleri uyandirma riski de bulundugundan herkese emanet etmemek gerekirmis. Bunu talep eden doktordan sonra lutfen ama lutfen en az iki uzmanin daha fikrini alin veya gercekten güvendiginiz doktorlara muayene olun.
      0Üniversite hastanesine ayaktan hasta kabulünün doğurduğu sorunlardan birine değinmişsiniz. Üniversite hastanelerinin amacı sevkli hasta kabul etmektir. - klostrofobik zeytin cekirdegi 09.01.2024 17:57:37 |#4664861